Tannlegeskrekk

Er du redd for å gå til tannlegen?

Vi har lang erfaring i å behandle pasienter som lider av tannlegeskrekk. Er du redd for å gå til tannlegen, skal du vite at du ikke er alene. Noen venter i årevis mellom hver behandling, selv om moderne tannbehandling kan utføres så godt som smertefritt.
Hos oss kan du føle deg trygg på at behandlingen går bra, og at du selv er med og bestemmer hva som skal gjøres.

I tillegg til vanlig bedøvelse, tilbyr vi beroligende midler.

Hva er tannlegeskrekk?

I de alvorligste tilfellene innebærer tannlegeskrekk at du helt unngår tannbehandling. Det betyr at uansett smerter, problemer med spising, utseende eller annet, så oppsøkes ikke tannlege. Noen mennesker med tannlegeskrekk klarer å gå til tannlegen, men da under svært stor påkjenning. Enkelte pasienter er redd spesielle deler av tannbehandlingen, for eksempel boring, sprøyter, lukt eller lyd. Andre forteller at de ikke kan skille ut spesielle ting de er redd for – de er redd hele situasjonen.

Tannlegeskrekk

Et fellestrekk er gjerne redsel for å bli utsatt for smertefulle opplevelser som en ikke selv har kontroll over. Det er ikke uvanlig at mennesker med tannlegeskrekk unngår situasjoner der det blir snakk om tannleger eller tannbehandling, eller situasjoner der de står overfor noe som minner dem om tannlegen. Det kan for eksempel være en stor påkjenning for en forelder med tannlegeskrekk å skulle følge barnet sitt til tannlegen.

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon
22 28 25 50